Северна Корея е започнала да прилага мерки по затварянето на ядрения

...
Северна Корея е започнала да прилага мерки по затварянето на ядрения
Коментари Харесай

КНДР активно работи по взривяването на ядрения полигон

Северна Корея е почнала да  прилага ограничения по затварянето на нуклеарния полигон " Пунггиери " (Punggye-ri) , оповестява профилираният уебсайт 38 North.

В същото време севернокорейската медия DPRK Today разгласи, че  затварянето на нуклеарния полигон ще бъде значима мярка.

 



 

На 12 май външното министерство на КНДР разгласи решението си да взриви нуклеарния полигон  сред 23 и 25 май . DPRK Today осведоми, че решението е дейна мярка за  нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

 

Според 38 North, базирайки се на сателитни изображения,  тоталитарният режим е подхванал ограничения за затварянето на полигона.

Стъпките включват и обезопасено място за гостите да  следят взривяването на всички три тунела.

 

Преди няколко дни стана ясно, че Северна Корея е  отхвърлила листата на Юга с имената на публицисти , които могат да участват на събитието.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и южнокорейският му сътрудник Мун Дже-ин обсъдиха  идната на 12 юни среща на върха сред Вашингтон и Пхенян по време на телефонен диалог , осведомят от Синия дом, представени от " Йонхап ".

Двамата удостоверяват  ангажимента си да работят в тясно съдействие по въпроса за КНДР.  Президентът Мун се чака да  организира диалози с сътрудника си във Вашингтон във вторник. / news.bg

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР